معرفی دوره
معرفی دوره
به قول استیو جابز "همه باید برنامه نویسی رو یاد بگیرن، چون به شما فکر کردن رو یاد میده". خیلی از افراد قبل از ورود به حوزه برنامه نویسی، تصور متفاوتی نسبت به این دنیای جذاب دارن. اما با وجود هر نوع تصوری، چه صحیح چه غلط، خیلی ها دوست دارن با پشت صحنه کامپیوترها آشنا بشن. اینکه انسان ها چطور با کامپیوترها تعامل دارن موضوع بسیار هیجان انگیزیه. چطور گوگل در عرض یکی دو ثانیه، انبوهی از اطلاعات پیرامون موضوعی که سرچ کردیم رو بهمون نشون میده؟ چطور میشه از طریق شبکه های اجتماعی با افراد دیگه در ارتباط بود؟ یا اینکه شبیه سازی های کامپیوتری برای حل یک موضوع علمی به چه شکل عمل می کنن؟
با تکامل و پیشرفت تکنولوژی، امروز قسمت اعظمی از زندگی به برنامه نویسی و کامپیوترها وابسته ست. رفاه و سرعت انجام کارها در اطراف مون وابسته به میلیاردها کد نوشته شده توسط متخصصین این حوزه است. از بازی و نرم افزارهای گرافیکی گرفته تا کارهای اداری و بانکی، همه چیز از برنامه نویسی بهره می گیرن. پس با انبوهی از موقعیت های شغلی رو به رو هستیم که حالا حالاها حد اشباع ندارن.
برنامه نویسی در بیولوژی و پزشکی
بیولوژی و پزشکی از حوزه هایی هستن که طی سالیان اخیر حداکثر استفاده رو از برنامه نویسی بردن. نرم افزارها کمک بسیار زیادی به درک پدیده های زیستی داشتن. امروز قسمت عمده ای از تحقیق و پژوهش، کارهای تشخیصی و درمانی، و همچنین صنایع وابسته به بیولوژی و پزشکی نیازمند نرم افزارها و کدنویسی هستن. اما نکته ای که باید بهش توجه داشت اینه که برنامه نویسی به تنهایی و به صورت تک بعدی نمیتونه باعث پیشرفت در حوزه هایی مثل بیولوژی و پزشکی بشه. حضور یک دیدگاه و نگرش بیولوژیک در کنار یک فرد برنامه نویس امری ضروریه. پس اینجا ما با یک فعالیت بین رشته ای رو به رو میشیم. فعالیتی که منجر به پدید اومدن حوزه جذاب بیوانفورماتیک شده. ابزارهای موجود در بیوانفورماتیک با قدرت مشغول درک و فهم پدیدهای زیستی هستن. مسائل و معماهای چند ده ساله، به کمک بیوانفورماتیک حل شدن و امروز با نگاهی شفاف تر و بازتر از همیشه به انسان و موجودات مختلف نگاه می کنیم. در نتیجه، برای حفظ سیر صعودی، توجه ویژه به این حوزه ضروری تر از هر زمان دیگه ای هست.
حالا اگر یک متخصص علوم زیستی یا پزشکی خودش مهارت برنامه نویسی داشته باشه چطور؟
با توجه به نگاه غنی و کاملی که این فرد در حوزه تخصصی خودش داره، وجود دیدگاه و مهارت برنامه نویسی در اون، می تونه توسعه علم رو سرعت ببخشه. اما مشکل اصلی اینه که از کجا شروع کنیم؟ یادگیری برنامه نویسی در اولین قدم نیازمند آشنایی با الفبای این حوزه است. تا درک نکنیم کامپیوترها چطور کار می کنن و تعامل اون ها با انسان به چه شکل هست، نوشتن چند خط کد فایده ای نداره. همچنین انتخاب صحیح زبان برنامه نویسی، مناسب با هدفی که داریم موضوع بسیار مهمی هست.
ما در دایا زیست فناوران، با توجه به اهمیت برنامه نویسی در دنیای زیستی و پزشکی، دوره برنامه نویسی مقدماتی با رویکرد زیستی رو طراحی کردیم. در این دوره، تمام مطالب مورد نیاز و پایه ای برای ورود به دنیای برنامه نویسی آموزش داده خواهند شد. بعد از اتمام دوره شما با دیدی کاملا باز به دنیای نرم افزارها نگاه خواهید کرد. قادر خواهید بود مسیرهای مختلف پیش روتون رو آنالیز کنین و بسته به نیازی که دارین، یک زبان رو برای یادگیری انتخاب کنید.
مزایای کلی آموختن برنامه نویسی:
- درامد جذاب و فرصت های شغلی متعدد
- افزایش مهارت حل مسئله و تفکر منطقی
- افزایش چشمگیر خلاقیت در ابعاد مختلف زندگی
- افزایش مهارت در مدیریت پروژه
- افزایش مهارت های ارتباطی
- همراه بودن با تکنولوژی های جدید
مزایای آموختن برنامه نویسی برای بیولوژیست ها:
- کسب موقعیت های شغلی منحصر به فرد
- شانس بیشتر به منظور ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر دنیا و رشته های نوین
- شانس بیشتر جذب در استارتاپ های مختلف
- افزایش خلاقیت در ایده پردازی و تعریف پروژه های مختلف
پیش نیاز دوره
- این دوره نیاز به هیچ گونه پیش نیازی ندارد.
مخاطبین
کلیه ی دانشجویان، پژوهشگران و پرسنل آزمایشگاهی مرتبط با رشته های:
- علوم آزمایشگاهی
- زیست شناسی (تمامی گرایش ها)
- بیوتکنولوژی
- بیوشیمی
- ژنتیک
- هماتولوژی
- ایمونولوژی
- گروه میکروب شناسی (ویروس شناسی، باکتری شناسی، قارچ شناسی، انگل شناسی)
- داروسازی
- پزشکی
- دامپزشکی
- و تمامی علاقمندان